Omslag blog - Bondhu collective

Bondhu
collective

Zoals we al hebben aangehaald vinden we het sociaal aspect een enorm belangrijk punt. Daarom is ons doel dan ook om een positief verschil te maken in het leven van mensen op de plaats waar onze producties doorgaan. Zo zijn we opzoek gegaan naar een manier om ons steentje te kunnen bijdragen en hierbij de lokale mensen te ondersteunen.

Niet alleen onze leveranciers kregen dus een bezoekje, maar we gingen ook langs bij een project in één van de sloppenwijken in Kolkata. Meer bepaald in het Red Light district, Kalighat.

Bondhu collective is een organisatie die zich inzet voor +- 50 studenten. Zowel kinderen, adolescenten en jong volwassen maar ook het hele gezin proberen ze te betrekken in hun werking. Zo willen ze ervoor zorgen dat deze groep, voornamelijk meisjes, de kans krijgen om hun school af te maken. Maar eens zo belangrijk: hen proberen uit gedwongen prostitutie te houden. Vaak gaat het om “drop out’s” die ze opnieuw willen betrekken bij een onderwijsvorm. Het overgrote deel van deze kinderen komen uit gezinnen die kampen met verslavingen, zoals drugs en alcohol. Maar voornamelijk gezinnen die zich bevinden in het prostitutie milieu.

Deze kinderen krijgen hier de kans zich verder te ontwikkelen en worden aangemoedigd om hun diploma te halen. Daarnaast willen ze vrouwen ook weerbaarder maken. Info geven over hoe het ook anders kan en wat de mogelijkheden zijn. Hun hoofddoel is om een “safe haven” te zijn. Om een positieve en waardevolle invulling van tijd te bieden. Zodat ze goede kansen kunnen krijgen op de arbeidsmarkt.

Daarnaast bieden ze ook basisonderwijs aan voor de moeders. Zodat ook zij meer kansen krijgen in de toekomst en hun studerende kinderen kunnen helpen waar nodig.

Wat wij willen doen in de toekomst is deze organisatie ondersteuning bieden zodat ze hun werking kunnen uitbreiden en meer kinderen deze safe haven kunnen bieden.

20230222_180235

Check zeker onze stories op Instagram @maverickleathergear!


Later terug te vinden in de highlights.

MAV_TO_LS_12

A true maverick

MOISTURIZES

Al helemaal getriggerd om op reis te vertrekken met de bijhorende gear?
Draag er dan goed zorg voor met onze Maverick onderhoudstips.

Check onze onderhoudstips

GET YOUR OWN GEAR

Nog een reis in het vooruitzicht? Of al op zoek naar nieuwe travel gear?
We hebben veel meer in store! Vind hier jour verkooppunt!

Vind jouw verkooppunt